[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin: Au fost confirmate patru cazuri de trichineloză în două localităţi rurale din judeţ

Odată cu sacrificarea suinelor în gospodării, în preajma sărbătorilor de iarnă, creşte şi riscul infestării cu trichineloză.

Conform directorului DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu, autorităţile abilitate recomandă efectuarea obligatorie a examenului trichineloscopic în cabinetele veterinare din judeţ:

Pe raza judeţului Caraş-Severin, examenul trichineloscopic se efectuează în 55 de cabinete sanitar-veterinare. În acest sezon în judeţul nostru au fost diagnosticate 4 suine cu trichinella species în două gospodării.

Pavel Borchescu

Pavel Borchescu a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, produsele din carne provenite de la porcul sacrificat în gospodărie sunt destinate doar consumului familiar.

Sursa foto: informatia-zilei.ro

2 COMENTARII

  1. Sunt secrete de stat localitățile în care s-a găsit? Sau mai nou GDPR-ul protejează și dreptul la viață privată a unităților teritorial administrative?

    Spune-ți mai cu subiect și predicat. Poate ajutați niste oameni ce chiar au cumpărat și consumat recent de pe acolo. Nu din cauza problemelor de sănătate publică suntem în starea asta de alertă??

    • DSVSA-ul nu transmite presei aceste informaţii. Dar vă puteţi adresa lor dacă doriţi să ştiţi.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles