[AUDIO] DSP Caraş-Severin intensifică controalele. Inspectorii îndeamnă populaţia să nu consume fast food pe caniculă

Judeţul Caraş-Severin se află şi astăzi sub incidenţa caniculei cu un disconfort termic accentuat. Având în vedere că sunt anunţate temperaturi ridicate Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin şi serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri speciale în aceste cazuri.

De asemenea, s-au dispus verificări ale condiţiilor igienico-sanitare:

Până în prezent, în Caraş-Severin nu au fost înregistrate cazuri de persoane decedate din cauza caniculei. La momentul actual, în judeţ funcţioneazã 11 puncte de prim-ajutor, în Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Anina.

Pe timp de caniculă medicii avertizează populaţia să nu consume preparate de tip fast food cu sosuri, alcool deoarece acesta favorizează apariţia toxinfecţiilor alimentare, deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. În plus, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece acestea sunt diuretice şi duc tot la deshidratare.

Atenţie! Şi aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, pentru a nu avea probleme de sănătate.

De același autor

Related Articles