[AUDIO] DSP Caraş-Severin face apel la primării să catagrafieze fântânile aflate pe domeniul public

La nivelul localităţilor din Caraş-Severin continuă identificarea şi catagrafierea fântânilor aflate pe domeniul public. Acţiunile se desfăşoară la solicitarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică însă responsabile sunt primăriile.

Toate primăriile din judeţ au obligaţia să catagrafieze fântânile de pe raza localităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Echipele mixte recoltează probe de apă şi în funcţie de rezultatele analizelor, acolo unde va fi cazul, acestea vor fi curăţate şi tratate cu substanţe puse la dispoziţie de DSP.

Din păcate în unele localităţi oamenii consumă apa din anumite fântâni fără să ştie dacă este potabilă sau nu. Până la această oră foarte puţine primării din mediu rural au răspuns apelului făcut de DSP, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Botgros:

În cazul unei fantani  în care concentraţia de nitriţi şi nitraţi este mai mare decât cea admisă de lege vor fi amplasate plăcuţe cu apă nepotabilă, deoarece aceste substanţe daunează grav sănătăţii.  

De același autor

Related Articles