[AUDIO] Discuții aprinse între Romeo Dunca și conducerea Spitalului Județean Reșița. Motivul: plata arieratelor

O nouă ședință cu scântei astăzi, la Consiliul Județean Caraș-Severin. Președintele forului, Romeo Dunca a cerut explicații conducerii Spitalului Județean din Reșița în legătură cu arieratele pe care unitatea medicală le are, înainte de a transfera banii veniți prin sprijin guvernamental, din contul Consiliului Județean în contul spitalului. După ce a analizat cu atenție documentele puse la dispoziție de spital, Romeo Dunca împreună cu echipa sa a identificat și o serie de probleme, de exemplu mai multe facturi de la Aquacaraș sunt neînregistrate:

Vă rog frumos, nu spuneți că au venit în februarie, mă faceți să caut raportul aici să vă arăt semnăturile spitalului că au fost înregistrate în septembrie, că ați știut și în 11 decembrie ați avut o corespondență prin care Aquacaraș vă informa domnilor atenție, vedeți că aveți cinci facturi, nu le-ați înregistrat?

Nu ați fost demisă în 11 decembrie! Extraordinar, chiar aveți un tupeu maxim! Nu ați fost demisă în 11 decembrie!

Ați avut o corespondență cu Aquacaras pentru că dumneavoastră induceți în eroare mereu. Ba, asta faceți, induceți în eroare. Ați știut în decembrie, timp în care erați pe funcție, că aceste cinci facturi nu sunt înregistrate și n-ați făcut nimic. Vă spun de ce! Pentru a nu apărea la arierate și a distorsiona rezultatul financiar al anului respectiv, că ați vrut să închideți bine anul 2022“.

De cealaltă parte, conducerea unității medicale cere de urgență Consiliului Județean să deblocheze sprijinul guvernamental de 14,6 milioane de lei pentru achitarea arieratelor. Directorul financiar al spitalului, Adina Miloș a explicat la ce valoare se ridică datoriile spitalului și cum se poate rezolva problema:

Directorul financiar Adina Miloș a mai adăugat că a luat legătura cu furnizorii și toți își vor banii, ca mai apoi să decidă dacă renunță sau nu la penalități.

De exemplu, Titan Group Edilitara Brăila este principalul creditor spre care se vor îndrepta banii destinați achitării arieratelor și după ce a fost convins și de argumentele președintelui Romeo Dunca este dispus să renunțe la 650 de mii din aproape 1 milion de lei.

Brantner renunță la penalități de 35 de mii de lei din peste 79 de mii de lei, în schimb, Aquacaraș, E.ON și Enel nu doresc sub nicio formă să renunțe la penalități.

După mai multe discuții aprinse, presedintele Consiliului Judetean Caraș-Severin, Romeo Dunca și conducerea spitalului din Reșița au ajuns la un numitor comun pentru binele pacienților. Cele 14,6 milioane de lei din contul forului județean vor ajunge în contul spitalului pentru achitarea completă a arieratelor.

Cele mai citite

Related Articles