[AUDIO] Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin a încheiat în procent de 100% Campania Recensământului General Agricol înainte de termenul final preconizat!

Recensământul general agricol, runda 2020, s-a încheiat în Caraş-Severin.

Conform şefului Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, dr. ing. Liviu Munteanu, instituţia pe care o conduce, a finalizat cu aproape o săptămână şi jumătate mai devreme operaţiunea de recenzare a celor peste 45.000 de exploataţii din judeţ.

Liviu Munteanu a declarat pentru Radio Reşiţa că, echipele de recenzori au realizat în procent de sută la sută targetul propus, fapt pentru care instituţia a fost felicitată de Ministerul Agriculturii pentru că s-a clasat pe locuri fruntaşe la nivel naţional, finalizând campania înainte de termen.

Liviu Munteanu a mai subliniat că,  de acum şi până la 31 iulie, la Direcţia pentru Statistică se realizează prelucrarea şi validarea chestionarelor completate, iar în funcţie de corectitudinea şi numărul acestora, vor fi remuneraţi recenzorii.

Liviu Munteanu

În urma prelucrării datelor obținute în urma recensământului vor fi obținute informații referitoare la:

  • Structura pe grupe de vârstă a fermierilor.
  • Numărul femeilor care lucrează în agricultură.
  • Situația fermelor familiale.
  • Devine agricultura dominată de marile întreprinderi?
  • Ponderea agriculturii ecologice.
  • Influența agriculturii asupra mediului înconjurător.
  • Cum se schimbă metodele de producţie.

Colectarea datelor s-a efectuat sub forma unui interviu faţă în faţă cu şeful exploataţiei agricole, cu şi fără personalitate juridică sau cu o altă persoană din cadrul acesteia, iar pentru stocarea informațiilor s-a folosit un chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Organizarea şi efectuarea recensământului s-a realizat de către Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu structurile cărăşene din subordinea acestora, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Sursa foto: facebook Liviu Munteanu

De același autor

Related Articles