[AUDIO] Din vară, turiştii care vor vizita cascada Bigăr o vor face într-un cadru reamenajat

Lucrările de reamenajare a zonei turistice din perimetrul cascadei Bigăr au fost reluate anunţă primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu. Construirea pasarelei pentru turiştii este mult întârziată, motivele întârzierilor fiind atât de ordin tehnic cât dar mai ales financiar.

,,Lucrările au început de săptămâna trecută. O finalizăm, mergem mai departe, adică turiștii trebuie așteptați în condiții optime și de siguranță.

Estimați că în vară se vor finaliza lucrările?

Da! Am vorbit cu constructorul . Pe partea metalică deja s-a lucrat din iarnă la ea. Vine modulară va fi montată după ce se toarnă acei piloni și se stabilizează zona respectivă, fiind montate modulele pasarele.

Au fost ceva cheltuieli cu proiectul ăsta. Cât a costat?

În linii mari, undeva la două milioane mi se pare, înainte de scumpiri, și acuma cred că sărim undeva către două milioane, 803 milioane de lei.,, Adrian Stoicu.

Lansat de primăria Bozovici, proiectul a fost dat spre executare Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Pasarela va veni în afara carosabilului, pe marginea râului Miniș. Prin această lucrare se urmărește facilitarea accesului spre cascadă dar mai ales creşterea siguranţei turiştilor.

De același autor

Related Articles