OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoliţiştii de frontieră din Timişoara s-au aflat astăzi în misiune în centrul urbei. Acţiunea s-a adresat publicului larg şi a fost inclusă în manifestările dedicate Zilei Poliţiei de Frontieră. Agentul şef adjunct Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, ne oferă detalii:

[audio  http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2013/07/SLN-25.07.2013-Mihaela-Les-DRA.mp3]

Principalele activităţi desfăşurate de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, Timiş şi Mehedinţi, au fost prezentate astăzi, în emisiunea „În slujba comunităţii”. S-a menţionat că poliţiştii de frontieră din cadrul inspectoratului au acţionat consecvent  pentru respectarea regimului juridic al frontierei de stat, descoperirea şi sancţionarea tututor faptelor ilegale în zona de competenţă. Astfel, în cursul ultimelor 12 luni, au fost constatate 4.489 de fapte ilegale (1.374 de infracţiuni şi 3.115 contravenţii), ponderea cea mai mare fiind reprezentată de infracţiunile de trecere şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals, uz de fals, dar şi infracţiuni de contrabandă, trafic de migranţi sau braconaj piscicol.

În această perioadă, lucrătorii inspectoratului au depistat un număr de 875 de persoane implicate în 298 de evenimente de trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, 314 persoane implicate în 242 de cazuri de contrabandă, ridicând în vederea confiscării peste 230 de mii de pachete cu ţigări netimbrate. Au fost descoperite 67 de cazuri de braconaj piscicol, în urma cărora au fost confiscate 14 ambarcaţiuni, 108 unelte de pescuit şi cantitatea de 1.600 de kg de peşte. În urma acţiunilor complexe desfăşurate au fost destructurate 8 filiere de migraţie ilegală şi 12 grupuri organizate de contrabandă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA