[AUDIO] Dejecţiile, o problemă la Reşiţa. Cartierul Lend – un exemplu viu

Lucrările de apă şi canalizare, întârziate în zona Lend a municipiului Reşiţa, creează grave probleme locuitorilor din cartier.

După ce săptămâna trecută, după ploile torenţiale abătute asupra oraşului, apele pluviale şi menajere au inundat din nou grădina şi curtea unuia dintre cetăţenii de pe strada Şcoruşului, zilele trecute acestea au afectat şi singura sursă de apă a acestuia, dejecţiile infiltrându-se în fântâna casei făcând imposibilă apa pentru consum, lucru confirmat printr-un buletin de analiză şi de Direcţia de Sănătate Publică, spune Daniel Botgros – purtătorul de cuvânt al instituţiei:

Cetăţeanul Petru Herac este disperat şi spune că nimeni nu ia nicio măsură în ceea cel priveşte, atât pe el cât şi familia sa, instituţiile administrative trimiţându-l până acum de la o uşă la alta.

La sfârşitul săptămânii trecute municipalitatea declara că “a predat amplasamentul constructorului“, iar SC AquaCaraş SA – beneficiarul lucrărilor a comunicat la insistenţele Radio Reşiţa că, joi 9 iunie va fi demarată execuţia în zonă. Mihai Damian – purtătorul de cuvânt al operatorului de apă şi canalizare din urbe:

… şi problema de la Reşiţa nu este una singulară. Zilele trecute un bebeluş din Iaşi, a ajuns în stare critică la spital după ce a băut apă infestată cu fecale chiar de la… robinet.

Acum, despre care joi o fi vorba, vom trăi şi vom vedea, problema omului de pe Strada Scoruşului va trebui rezolvată într-un oarecare fel, fie că vecinii săi de pe strada alăturată, Colonia Scânteii, sunt de-acord sau nu cu o nouă spargere a carosabilului în zonă.

Foto: arhiva

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles