[AUDIO] O acțiune de testare a glicemiei va avea loc astăzi la Soceni

Clubul Lions Onix Reşiţa organizează astăzi, 15 noiembrie, la Centrul de Permanenţă din Soceni între orele 13,30 -17,00, gratuit o acţiune de testare a glicemiei. Sunt invitaţi să participe atât cetăţenii din localitate cât şi cei din satele vecine. Actiunea se va desfăşura cu respectarea normelor de prevenţie SARS-COV 2. Medicii implicaţi în organizare, Felicia Quint şi Caius Diaconescu, doresc să atragă atentia asupra acestei boli precum şi asupra consecinţelor sale în comunitate.

Tot în acest sens de prevenire a diabetului legăm în toată luna noiembrie, panglici albastre la oglinzile laterale ale autoturismelor. Este un lucru foarte bun, încercăm să educăm populația s-au mai bine spus este o atenționare în privința acestei boli că este mult mai ușor să previi decât să tratezi. Clubul Lions Onix Reșița organizează și în data de 15 noiembrie în localitatea Soceni, în Centrul de permanență, lângă stația Peco între orele 13.30 -17.00 testarea gratuită a glicemiei pentru cetățenii interesați. Organizăm și o sesiune de întrebări și răspunsuri despre diabet și complicațiile acestuia susținută de medicul Caius Diaconescu. Și eu o să le vorbesc oamenilor despre această boală, pentru că diabetul netratat poate duce la orbire.

Actiunea se va desfășura cu respectarea normelor de Prevenție SARS-COV 2. Dorim și pe această cale să atragem atenția asupra acestei boli precum și asupra consecințelor sale, atât prin actiuni de educație în comunitate dar și de testare a adulților si copiilor”, ne-a declarat medicul Felicia Quint.

În contextul Zilei Mondiale a Diabetului, comunitatea medicală din România își propune să atragă atenția asupra importanței accesului la noi terapii în tratamentul diabetului și a rolului esențial al evaluării riscului cardiovascular și renal în rândul persoanelor cu diabet zaharat tip 2.

În România,aproximativ 2 milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat de tip 2, însă este important de menționat că această boală nu vine niciodată singură. Primele organe care suferă sunt inima și rinichii, iar studiile ne arată că cele mai frecvente complicații asociate diabetului sunt boala cronică de rinichi și insuficiența cardiacă.

Cele mai citite

Related Articles