[AUDIO] Cu minicarul şi pe biciclete electrice înspre obiectivele turistice din Valea Beiului

Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţei, situate în Cheile Nerei, reprezintă puncte de atracție turistică ale județului. Din localitatea Potoc, după 4 km de drum județean și mai apoi parcurgând un drum forestier se ajunge la aceste obiective din Valea Beiului.

Creșterea numărului de turiști și dorința multora dintre ei de a ajunge cu mijlocul de transport până la malul lacului transformă liniștea naturii într-un vacarm nedorit. Drumul îngust creează disconfort pentru cei care se întorc din rezervaţie şi se întâlnesc cu cei care încă nici nu au ajuns. O parcare civilizată la ieșirea din localitate, câteva zeci de biciclete electrice sau normale, vehicule de tipul trenuletelor cu 2-3 remorci pentru pasageri sau câteva microbuze care să circule după un orar prestabilit ar putea transporta turiștii în mod civilizat și ar reda astfel liniștea, atât pe traseu cât şi naturii Banatului de Munte de pe raza ariei protejate“, a precizat pentru Radio Reşiţa preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Conform acestuia, toate aceste demersuri ar putea fi cuprinse într-un proiect cu finanțare europeană sau într-un parteneriat transfrontalier cu Serbia care ar putea rezolva problema fluidizării traficului în zona Cheilor Nerei, dar şi a accesului într-un mod civilizat spre atracţiile turistice din Valea Beiului:

Romeo Dunca

Romeo Dunca a mai subliniat că, acestea ar fi soluţiile pe care le oferă spre consultare Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi WWF România, solicitanţii acestui demers.       

De același autor

Related Articles