Fermierii din Caraş-Severin au început să dea semne de nemulţumire, în ceea ce priveşte plata subvenţiilor pe suprafaţele agricole, sume ce ar fi trebuit să intre în conturile beneficiarilor încă de la jumătatea lunii aprilie.

Conducerea APIA Caraş-Severin spune că una dintre piedicile pentru care fermierii din judeţ nu şi-au primit încă sumele cuvenite este problema conturilor de la bănci a acestora. Unii dintre ei şi-au lichidat toţi banii de pe carduri, conturile s-au devalidat şi beneficiarii acestora au fost respinşi de la plată. Până în prezent însă din totalul celor peste 20 de mii de fermieri cei mai mulţi şi-au primit sumele cuvenite spune directorul Dumitru Stepanescu:

O altă prolemă cu care se confruntă fermierii cărăşeni, spune şeful APIA Caraş-Severin, sunt reclamaţiile faţă de sumele mici alocate pentru suprafeţele agricole:

Dumitru Stepanescu a mai spus că 57 dintre fermieri au avut probleme cu conturile, iar alţi 90 au fost respinşi de la plată pe considerentul că documentaţiile nu au fost corect întocmite.

În Campania 2016, până în prezent din totalul celor aproape 20.000 de fermieri din Caraş-Severin, cereri au depus aproximativ 14.000. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva