Faza a treia a Cupei României la fotbal a programat la Caransebeş, pe stadionul Municipal, un duel aşteptat cu mare interes de microbiştii cărăşeni: Progresul Ezeriş a primit vizita formaţiei CSM Reşiţa, într-un meci în care oaspeţii din Valea Domanului erau consideraţi mari favoriţi. CSM Reşiţa a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 8, prin Sergiu Rimovecz, şi se părea că rosso-nerii vor avea o misiune uşoară în faţa echipei pe care o  învinseseră clar în amicalul disputat acum câteva săptămâni pe arena reşiţeană Gloria. De această dată însă, Progresul Ezeriş a dat o replică mult mai bună CSM-ului, iar Ionuţ Derbac a adus egalarea în minutul 33 cu o torpilă trimisă de la circa 25 de metri. În minutul 44, Vali Munteanu, scăpat singur cu portarul Birăescu,  a semnat golul doi al rosso-nerilor, dar riposta Progresului a venit prompt în debutul reprizei secunde: japonezul Takenori Kawagoe a reuşit un eurogol, voleul său din marginea careului fiind, fără doar şi poate, cea mai frumoasă execuţie a meciului. La finele timpului regulamentar, tabela a consemnat egalitatea la 2, astfel că s-a trecut la cele două reprize de prelungiri. Confruntarea a rămas la fel de echilibrată, dar plusul de experienţă şi de valoare a înclinat în cele din urmă balanţa în favoarea rosso-nerilor. Golul victoriei reşiţene a fost reuşit de nou-venitul Ionuţ Cioinac, care a marcat din pasa lui Mediop. Progresul Ezeriş – CSM Reşiţa, scor final 2-3, şi echipa din Valea Domanului îşi asigură locul în turul patru al competiţiei de Cupă. După joc, antrenorul reşiţenilor, Dan Alexa, a vorbit despre numărul mare de ocazii irosite de elevii săi:

Cred că am ratat opt-nouă situaţii, ne-am bătut joc de ele, am adus foarte uşor mingea în careu. Cei de la Ezeriş au reuşit două goluri din nişte execuţii incredibil de frumoase, şi-i felicit pe această cale, fiindcă sunt goluri rare şi foarte greu de dat, atât prima reuşită, cât şi a doua. În schimb, am vorbit cu jucătorii mei când am intrat în prelungiri, le-am zis că de joc sunt mulţumit. Nu e uşor să ai într-un meci nouă-zece situaţii în care poţi să marchezi şi să n-o faci. Sigur, şi în  amicale am avut aceeaşi problemă, dacă am fi dat gol, mai ales în prima repriză, când am avut trei sau patru situaţii, cred că era gata meciul. Nu sunt mulţumit de faptul că am jucat 120 de minute, şi în trei zile ne aşteaptă un meci foarte greu la Aurul Brad, dar suntem echipa care trebuie să producă fotbal, să joace, să înscrie şi să realizăm omogenitatea repede, fiindcă, să nu uităm, faţă de ce a fost în sezonul trecut, dacă nu mă-nşel, azi doar Sima a fost în teren. Ne bucurăm că ne-am calificat într-un final, pentru că, atunci când intri în a doua repriză de prelungiri, poţi să ajungi uşor la 11 metri, iar acolo nu mai gestionezi nimic. Mai ales că Ezerişul are un portar pe care-l cunosc, Birăescu, foarte bun la penaltiuri, şi s-ar fi putut întâmpla chiar să fim eliminaţi. Mă bucură intrarea lui Cioinac, care a venit de o zi la echipă. Am reuşit să-l legitimăm ieri, iar azi a jucat, şi a jucat foarte bine, lăsând la o parte golul, care a fost unul izbăvitor. Mai avem de muncit, dar cred că echipa asta, în momentul în care fructifică jumătate din ocaziile pe care le are, n-o să aibă probleme.

Deşi Ezerişul şi-a încheiat parcursul în Cupă, antrenorul Constantin Arbănaş şi-a felicitat elevii pentru un joc foarte bun:

Ştiam că ne aşteaptă  un meci foarte greu, mai ales că adversarii au început cu prima echipă, n-au menajat jucători. Eu aş fi menajat, dar nu am avut pe cine, pentru că  am avut mulţi accidentaţi. Din punct de vedere al jocului, eu zic că ne-am ridicat la nivelul CSM-ului, cu multă ambiţie şi o organizare   bună. Normal că ei au dominat în multe momente jocul, dar noi ne-am aşezat destul de bine în teren. Eu nu pot decât să-mi felicit jucătorii pentru ce au realizat, având în vedere că am jucat cu   cinci juniori în primul unsprezece. Cred că a fost un meci plăcut spectatorilor, viu disputat, cu ocazii de ambele părţi, am avut şi noi câteva ocazii în care puteam să mai  marcăm, au mai avut şi ei, dar până la urmă echipa mai experimentată şi mai pregătită a reuşit să treacă  mai departe.

Mulţumit de prestaţia ezerişenilor s-a arătat şi Cristian Şodâncă, preşedintele Progresului:

Am conștientizat momentul actual, anume ca suntem în fașa unui joc foarte important, poate cel mai important pentru noi, cu toate că am mai avut un baraj de promovare în liga a III-a am considerat că acest joc este cel mai important din istoria noastră scurtă. Băieții au depus un efort extraordinar, s-au autodepășit și zic eu că în multe momente ale jocului au fost egalii CSM-ului.

Cele două formaţii au început în următoarele formule:

Progresul Ezeriş: C. Birăescu, Mărgan,  Popescu, Marius Musteţa, Dalea, Derbac,  Kawagoe, Arjocan, Rotariu, Marian Musteţa, Hrudei. Rezerve: Spînu, Dumitru, Străin, Călin, Dragomir, Ishimaru. Antrenor Constantin Arbănaş.

CSM Reşiţa: Micu, Rimovecz, Sima, Ion, Munteanu, Velcotă, Drăghiceanu, Matiş, Fota , Bărboianu,  Cristea. Rezerve: Zimmermann, Iana, Avram, Mura, Cristodulo, Cioinac, Ciubotaru, Stăiculescu, Mediop. Antrenor Dan Alexa. Partida a fost condusă la centru de Alina Peşu (Craiova), asistată la cele două linii de Daniela Constantinescu (Craiova) şi Ioan Humiţa (Armeniş).