[AUDIO] Creşterea efectivelor de animale domestice ar putea stopa arderile necontrolate de vegetaţie, spune Petru Bogdan – primarul comunei Caraşova

În Caraş-Severin, sezonul incendiilor de vegetaţie uscată este în toi, dar comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat şi iau măsurile ce se impun.

Atât pompierii de la ISU, cât şi personalul serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor din judeţ au început lupta acerbă cu incendiile la păşuni şi mirişti. În ultimile zile acestea au fost determinate, cel mai probabil, de folosirea focului în spaţii deschise, fără luarea măsurilor de apărare. Cetăţenii care vor să-şi cureţe terenurile de resturile vegetale au obligaţia de a obţine un permis de lucru cu focul de la primăria localităţii pe a cărui rază se află acestea.

Petru Bogdan, primarul comunei Caraşova, pe a cărei rază sunt frecvente incendiile de vegetaţie uscată, în această perioadă, spune că niciun localnic nu a venit să ceară permisiunea pentru lucru cu focul, dar din câte cunoaşte nici legislaţia nu permite: 

Petru Bogdan

Nerespectarea prevederilor privind arderile necontrolate, provoacă pagube însemnate mediului înconjurător privind creşterea emisiilor de bioxid de carbon din atmosferă, poluarea aerului cu particule în suspensie, afectarea florei şi a faunei, dar şi a primului strat de sol vegetal, spune comisarul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Remus Blujdea. Controalele sunt în toi, iar amenzile pe măsură:    

Remus Blujdea

Primarul comunei Caraşova, Petru Bogdan, a mai subliniat că, fenomenul incendierii vegetaţiei uscate pe raza unui UAT poate fi eradicat în momentul în care va creşte numărul animalelor domestice, iar furajele de pe păşuni vor fi sistematic consumate de către acestea.

Sursa foto: agenda pompierului

De același autor

Related Articles