[AUDIO] Creşte numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 şi în Caraş-Severin. Câţi pacienţi sunt internaţi?

În ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.993 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, cu 216 mai multe faţă de ziua anterioară. Şi în CaraŞ-Severin a avut loc o nouă creştere a numărului persoanelor pozitive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros, au fost confirmate 24 de noi cazuri de COVID-19. 6 dintre persoane sunt reinfectate. În prezent, în spitalele din judeţ se află 8 pacienţi confirmaţi cu SARS-COV-2, 7 la Reşiţa şi unul la Caransebeş.

Medicii îndeamnă populaţia să se vaccineze anti COVID. Toţi cei 22 de medici de familie din Caraş-Severin au doze suficiente de vaccin, ne-a transmis Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Important!

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

De același autor

Related Articles