[AUDIO] Crescător de bovine din Bozovici, sancţionat de DSVSA Caraş-Severin

O amendă de 2.000 de lei au aplicat inspectorii sanitar-veterinari din Caraş-Severin unui fermier de pe raza UAT-ului Bozovici pentru lăsarea nesupravegheată a bovinelor pe DN57B.

Directorul DSVSA Pavel Borchescu pentru Radio Reşiţa în urma autosesizării la articolele apărute în presa online:

Cu privire la pericolul reprezentat de bovinele lăsate libere pe DN57B în zona Cascadei Bigăr, am dispus verificarea proprietarilor şi este vorba despre 3 exploataţii ce aparţin familiei Harzaparu. Aceştia deţin contracte de prestări servicii cu un medic veterinar de liberă practică împuternicit, organizat în condiţiile legii. Acţiunile sanitar-veterinare obligatorii, prevăzute în planul cifric sunt efectuate la zi, animalele sunt în stare bună, iar păşunile pe care le deţin sunt împrejmuite cu gard electric. În ceea ce priveşte ieşirea animalelor pe drumul naţional, medicul veterinar zonal de pe raza circumscripţiei Bozovici, a constatat că nu există personal suficient care să asigure supravegherea animalelor, fapt pentru care a aplicat o sancţiune de 2000 de lei, s-a dispus suplimentarea personalului pentru a putea asigura supravegherea animalelor şi interzicerea circulaţiei acestora pe drumurile publice„.

Pavel Borchescu

Directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu a mai subliniat că, de la începutul anului 2021 pe raza circumscripţiei sanitar-veterinare Bozovici au fost efectuate 128 de controale pe domeniul de bunăstare şi sănătate animală şi au fost aplicate 9 amenzi cu o valoare totală de 11.700 de lei şi 8 avertismente.

Sursa foto: agrointeligenta.ro

De același autor

Related Articles