[AUDIO] ”Copilele cu copii” din Banatul Montan, ocrotite și în 2022 de către  Organizația Salvați Copiii filiala Caraș-Severin

Mai multe mame minore au fost incluse anul trecut în proiectul derulat de Organizația Salvați Copiii filiala Caraș-Severin si au beneficiat de diferitele servicii oferite chiar în comunitățile din care provin.

Filiala din Banatul montan a Organizației Salvați Copiii implementează de 7 ani în județ proiectul Sănătatea mamei și a copilului. Prin acesta se urmărește creşterea accesului la servicii de calitate pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani.

În prezent 7 minore din Reșița și Anina fac parte din această reţea de incluziune socială.

”Este un proiect care de câțiva ani, aproximativ 6-7 ani,  se derulează prin coordonarea Salvați Copiii România. Sănătatea mamei și copilului ne-a fost mereu în atenție și aici avem două localități, Reșița ( cartierele mărginașe: Mociur și Câlnic) și Anina, în care am lucrat cu fetele, copilele care la rândul lor fac copii. Este o situație foarte, foarte critică la nivelul României. 45 % din mamele minore de 15 ani se află în România, lucru care, firesc, a dat de gândit Organizației Salvați Copiii și astfel avem în toate filialele acest proiect prin care încercăm să găsim și să stăm de vorbă cu fetele care au ajuns în situația aceasta. Le asigurăm  inclusiv produsele de care au nevoie pentru ele și copiii lor. De fapt, acest proiect este pe undeva legat și de dotarea maternităților din România cu aparatură. Vom continua acest proiect și în 2023, vom continua dotarea spitalelor din Caraș-Severin, respectiv Spitalul Județean Reșița și Municipal Caransebeș. 7 fetițe, două la Anina și 5 la Reșița, au fost monitorizate în 2022 de către cei implicați în proiect de către asistenții sociali și asistenții medicali din comunitățile din care provin”, a spus Măriuța Simionescu, președintele Organizației Salvați Copiii filiala Caraș-Severin.

În cadrul proiectului ”Sănătatea mamei și a copilului” se organizează sesiuni de informare în rândul minorelor gravide pentru o mai bună înţelegere a cauzelor mortalităţii materne şi neonatale şi a metodelor prin care se pot evita sarcinile nedorite.

Sursa foto: Organizația Salvați Copiii România

Cele mai citite

Related Articles