Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de miercuri, 2 iunie 2021 și în centrele din Caraș- Severin care folosesc serul produs de Pfizer/BioNTech. Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani si peste prin contul părintilor sau aceștia se pot prezenta direct la centrele de vaccinare.

Pentru vaccinarea copiilor, părinții vor completa atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Formularul de consimțământ poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaporţ pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul copiilor care nu au împlinit 14 ani).

Schema de vaccinare este aceeasi ca la adulti, două doze la interval de 21 de zile.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste este cel produs de BioNTech Pfizer, despre care studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați, spun reprezentanții RoVaccinare.

În Caraș-Severin sunt 9.171 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer//BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.