[AUDIO] COPAC pune la dispoziţia românilor o hartă interactivă a centrelor de evaluare Covid-19

Coalitia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România lansează o hartă interactivă cu centrele de evaluare COVID 19 pentru a veni în sprijinul pacienţilor.

Harta este gratuită şi poate fi deschisa de pe telefon şi laptop. Harta arată cele mai apropiate centre, în acest fel, pot identifica cea mai apropiată locaţie şi nu mai pierd timpul în trafic.

Am conceput această hartă online pentru a ajuta pacienţii si pentru a-i ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluaţi. Chiar dacă suntem pe o perioadă descrescătoare, totuşi pacienţii cu afectiuni cronice pot avea complicaţii dacă se infectează şi de aceea, este important să meargă la medic într-un centru, să fie evaluaţi şi să primească tratament„, ne-a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

În primele 5 zile de la obţinerea rezultatului, persoanele cu cel putin doi factori de risc, trebuie să se adreseze unui Centru de evaluare si tratament COVID-19.

Pe toata durata pandemiei, bolile cronice s-au dovedit a fi factori de risc importanţi în decesul a peste 60.000 de persoane infectate în ultimii doi ani cu SARS-Cov-2 în Romania. Institutul Naţional de Sănătate Publică arată ca peste 93% din cei decedaţi aveau cel putin o boală cronică.

Sursa foto: formare medicala

De același autor

Related Articles