[AUDIO] Consiliul Județean își vrea banii înapoi

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au mai făcut un pas în încercarea de a recupera banii utilizaţi pentru dotarea spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş cu echipamente necesare pentru lupta cu coronavirusul. În şedinţa ordinară de astăzi a fost votat proiectul „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzată de criza Covid 19”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, spune că proiectul este propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

„În condițiile în care va fi declarat eligibil, prin acest proiect, ce are o valoare de 1.537.769,42 lei, vor fi recuperate sumele investite de către Consiliul Județean Caraș-Severin în achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19”.

Tot în regim de urgenţă, a fost rectificat bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Iniţierea acestui proiect de hotărâre s-a făcut la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică.

„Rectificarea bugetului Spitalului Județean de Urgență Reșița s-a făcut cu suma de 1.082.000 lei, 90% din valoare reprezentând subvenții de la bugetul de stat pentru achiziționarea de aparatură medicală, diferența fiind acoperită de către Consiliului Județean Caraș-Severin, mai exact 110.000 lei. Este vorba de: steamer medical pentru imunohistochimie, aparat ventilație, autoclav vertical 70dm3, etuva sterilizare cu aer uscat, monitor funcții vitale și instalație centrală de sterilizare”.

De același autor

Related Articles