sedinta consiliuCaraş-Severinul a atras peste 20 de milioane de euro prin proiecte transfrontaliere în exerciţiul bugetar trecut al Uniunii Europene prin 29 de proiecte, dintre care 15 realizate în parteneriat cu administraţia comunei Vârşeţ. În cadrul întâlnirii de astăzi de la Reşiţa cu o delegaţie a comunei din Serbia, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat că există mai multe proiecte viitoare de colaborare.

„Suntem pregătiţi să depunem alte proiecte în care suntem parteneri unii cu alţii, Caraş-Severin cu Vârşeţul. Am identificat o parte din aceste proiecte, o vom face. Pe de altă parte, am trimis două scrisori de intenţie, Ministerului Transportului de la Belgrad şi celui de la Bucureşti, am şi discutat cu ministrul Mănescu în acest sens al oportunităţii finanţării studiului de fezabilitate din fonduri transfrontaliere pentru autostrada Timişoara – Belgrad. Repet, este vorba doar despre finanţarea studiului de fezabilitate, pentru că finanţarea construcţiei autostrăzii are şanse să fie făcută din fonduri europene din două motive. În primul rând pentru că este un segment important al autostrăzii Transcarpatica, ce face legătura între Marea Baltică şi Marea Adriatică, aşa este gândit acest coridor european”.

Sorin Frunzăverde:

Preşedintele instituţiei cărăşene a precizat că un alt motiv pentru care este posibilă o astfel de finanţare este Strategia Dunării pe care Uniunea Europeană o va finanţa în exerciţiul bugetar 2014/2020, care prevede investiţii în infrastructura rutieră a zonelor riverane fluviului de la Budapesta până la Galaţi.