[AUDIO] Comunitatea s-a unit la Reşiţa de „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”

Ziua Mondială a Donatorului de sânge a fost marcată cu fast la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa. Jandarmi, poliţişti, pompieri, voluntarii de la Crucea Roşie, pasionaţii de motoare de la Guerrilla MC Reşita, cadre medicale dar şi întreaga comunitate s-a mobilizat în această zi importantă pentru a ajuta bolnavii din spitale. Atmosfera de sărbătoare a fost întretinuţă de I.Zelca şi Maria Gasenheimer cu acorduri de chitară.

În total, 29 de persoane au donat astăzi sânge. Directorul Centrului de Transfuzii Reşiţa, medicul şef Rodica Neaga susţine că stocul a fost îmbunătăţit pentru câteva zile dar în continuare este nevoie de sânge din toate grupele pentru a face faţă tuturor solicitărilor.

Nici jandarmii cărăşeni nu au lipsit de la această acţiune. Prin vocea purtătorului de cuvânt Marius Sandulescu, jandarmii susţin că printr-un efort minim din partea lor au ajutat bolnavii a căror viaţă depinde de cele mai multe ori, de o pungă de sânge. Militarii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi donează regulat sânge, iar mulţi dintre aceştia răspund periodic afirmativ iniţiativelor de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie. De foarte multe ori jandarmii au iniţiat la rândul lor astfel de campanii, fiind un bun exemplu pentru comunitate.

La fel de implicaţi au fost si poliţiştii care de fiecare dată au demonstrat că sunt implicaţi trup şi suflet atunci când li se cere ajutorul pentru îmbunătăţirea stocului de sânge. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Alina Boeru îndeamnă oamenii să vină într-un număr cât mai mare să doneze sânge.

Tot astăzi s-au împlinit şi 10 ani de la prima campanie umanitară „Un strop de sânge pentru un copil”, coordonată de voluntarul Lilii Gherle şi Asociaţia Cultură şi Fapte Bune. Cu acest prilej, toţi donatorii şi colaboratorii fideli au primit diplome, căni şi dulciuri. Această acţiune umanitară nu se încheie aici. Oamenii sunt aşteptaţi la unitatea din Reşiţa până vineri, 17 iunie să salveze vieţi.

„Să fii erou este în sângele tău. Vino şi donează!”

De același autor

Related Articles