[AUDIO] Comuna Brebu se modernizează. Şi Căminul Cultural va fi complet reabilitat

Primăria Brebu a semnat în această săptămână contractul cu Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitate aflat într-o stare avansată de degradare. Clădirea are nevoie de reparaţii capitale deoarece pereţii s-au crăpat şi sunt plini de mucegai.

Ultimele lucrări de modernizare a clădirii s-au făcut în urmă cu 13 ani, atunci când actualul primar Ion Ţicheriu ocupa funcţia de viceprimar. Localitatea Brebu s-a modernizat, din acest an are şi o capelă nouă dar şi un teren de sport cu nocturnă.

Şi pentru Căminul Cultural fondurile vor fi obţinute tot prin PNRR. La ce valoare se ridică această investiţie aflăm de la primarul Ion Ţicheriu:

Valoarea proiectului este de peste 2 milioane de lei si era necesar pentru această comună, acest obiectiv pentru că era degradat, igrasie multă. În cursul zilei de mâine o să vină proiectanții să stabilim finalul proiectului tehnic ce include încălzire în pardosea panouri solare, zugrăvit interior exterior, reparații bucătărie, toate vin incluse în acest proiect.

Ați terminat și capela? Da. Îi dată în folosință. Îi dotată cu mobilier. Săptămâna aceasta am comandat un capac, frig și mai am de montat niște clime, dar sunt achiziționate, sunt cumpărate. Mi se pare un lucru omenesc. Peste tot în Europa e așa ceva. Tot în cursul lunii decembrie am finalizat şi terenul de sport și avem și nocturnă”.

În plus, întreaga clădire va fi anvelopată și eficientizată energetic, iar costurile de întreţinere vor scădea. Tot în cadrul acestui proiect vor fi amenajate şi două staţii pentru încarcărea electrică a maşinilor. Lucrările de reabilitare a Căminului Cultural vor debuta în vara acestui an.

De același autor

Related Articles