[AUDIO] Cinci metri cubi de căciulă pentru consumul propriu, la iarnă

lemn

Persoanele fizice care deţin în proprietate o anumită suprafaţă de pădure pot tăia lemn de foc, pentru consumul propriu, în cantitate de până la 5 metri cubi, spune Romel Buzescu, şeful Gărzii forestiere Caraş-Severin. Pentru simplificarea lucrurilor, oamenii trebuie să încheie un contract cu Ocolul silvic pe a cărui rază de activitate domiciliază, iar reprezentanţii acestuia se deplasează în teren şi marchează legal volumul de masă lemnoasă solicitat. De-asemenea, se eliberează acte pentru punerea în valoare a cantităţii respective, precum şi autorizaţie de transport a lemnului la domiciliu.

 

Proprietarii de păduri trebuie să ştie că tăierea fără autorizaţie este infracţiune, iar transportul lemnului fără avize însoţitoare este contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de până la 10 milioane de lei, a mai spus Romel Buzescu. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: ziare.com

1 COMENTARIU

  1. Cat costa eliberarea actului de taiere, deplasarea pe teren, insemnarea copacilor? Si in cazul in care terenul nu e padure, ci livada proprie, si e vorba de taierea din gard sau a unei parti de pomi lasati sa creasca pentru foc, ce se aplica?

Comments are closed.

De același autor

Related Articles