[AUDIO] Cerc pastoral-misionar în Valea Bistrei

Ultima serie de Sfinte Liturghii în zilele de rând din programul eparhial de intensificare a rugăciunii din Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat joi, 24 noiembrie, în 10 parohii din Eparhie.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit în Parohia Ferdinand – Oțelu Roșu alături de preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială „Pogorârea Sfântului Duh”, în cadrul căreia s-au împărtășit toți clericii prezenți. De asemenea, la sfânta slujbă au participat credincioși, dar și mulți copii și tineri îmbrăcați în port popular.

Cu această ocazie Părintele Episcop a sfințit o cruce ce a fost amplasată în spatele sfintei mese din Sfântul Altar, dar și alte obiecte de mobilier ce împodobesc sfântul locaș. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotonit preot pe diaconul Cosmin-Adrian Sporea, ce va fi numit preot pe seama Parohiei Vrani cu Filia Ciortea din Protopopiatul Moldova Nouă.

În celelalte cercuri pastoral-misionare au săvârșit alte 9 Sfinte Liturghii delegații Preasfințitului Părinte Lucian, împlinindu-se astfel numărul de 100 de Sfinte Liturghii, programate în cadrul proiectului.

Prin aceste slujiri în zilele de rând, s-a urmărit intensificarea rugăciunii în întreaga Episcopie a Caransebeșului, dar și comuniunea euharistică a ierarhului cu toți preoții și credincioșii din eparhie. Programul eparhial cuprinde săvârșirea a 100 Sfinte Liturghii și 70 de Sfinte Masluri în zile lucrătoare, pe parcursul întregului an 2022, în toate cele 10 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei Banatului de Munte. (arhidiacon Pavel Canea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles