[AUDIO] Centrele de vaccinare anti COVID, fără solicitări, riscă să fie închise şi în Caraş-Severin

În ultimele 24 de ore în judeţul Caraş-Severin au fost administrate doar 296 de doze de vaccin anti COVID. Sunt și centre fixe de imunizare în județ, în care cadrele medicale nu prea mai au activitate, de exemplu, la centrul de imunizare de la Slatina Timiș s-au vaccinat doar 4 persoane şi la cel din Bozovici s-a prezentat o singură persoană. În aceste condiţii, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, la îndemnul Ministerului Sănătăţii, analizează în această perioadă activitatea tuturor centrelor fixe de vaccinare din judeţ, iar cele care nu au solicitări, în viitorul apropiat, vor fi închise pentru că, din punct de vedere financiar, nu mai rentează.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros îndeamnă cărăşenii să meargă să se vaccineze pentru că unităţile care au solicitări vor rămâne în continuare deschise:

Şi mai sunt şi alte situaţii critice: cel putin 10 medici din judeţ, care se află în programul naţional de vaccinare, nu au mai avut nicio solicitare în ultima săptamâna. Problema nu este una locală, ci una naţională, atrag atenţia medicii, care le reamintesc oamenilor că cea mai puternică imunitate este cea dobandită prin vaccinare.

Medicii le reamintesc cărăşenilor că varianta Omicron este extrem de infecţioasă şi, pentru că există deja o transmitere comunitară, cei nevaccinaţi se pot infecta foarte uşor și pot face forme grave de boală.

Sursa foto:arhiva RRR

Cele mai citite

Related Articles