[AUDIO] Casa de Cultură a Sindicatelor scoasă la vânzare

Casa de Cultură a Sindicatelor va fi scoasă la licitaţie anunţă administratorii judiciari ai UCM Reşiţa. Potrivit acestora, suma cu care se va deschide licitaţia este de 6.049.262 euro la care se adaugă TVA.

Primăria Reşiţa este în continuare hotărâtă să intre în posesia imobilului doar că preţul de strigare a licitaţiei este, după părerea primarului Ioan Popa, supraevaluat:

,,Având în vedere valoarea, undeva la 6000000 de euro am considerat să lăsăm să își încerce norocul, pentru că noi suntem absolut convinşi că nimeni nu va fi interesat de cădirea la prețul ăsta, din punctul nostru de vedere, al Primăriei, este mult supraevaluată și așteptăm să ajungă la un nivel rezonabil de achiziție, pentru că de fapt, aici nu doar câți bani plătești ci și câți bani trebuie investiţi pentru reabilitarea ei.,,

În urmă cu un an, primăria a încercat cu cei de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, instituția la care UCMR are datoriile cele mai mari, să preia clădirea printr-o dare în plată, scăzând datoriile pe care UCMR-ul le are la administraţia locală. Acest lucru nu a fost posibil explică, Ioan Popa:

,,Noi am încercat să facem o dare în plată, se numește. Din păcate, legisla, deși permite acest lucru pe partea datelor ANAF nu permite acest lucru pe partea datoriilor AVAS, adică dacă ai datorii la finanțe, acestea se pot prelua prin dare de plată. Același lucru nu este valabil la această agenție de valorificare a activelor statului și din acest considerent ideea pe care noi am enunțat-o n-a avut sorţi de izbândă,,.

,,Noi suntem acum împrăștiați prin tot orașul: la Blocul 800, în sediul din Centrul Civic, lângă CEC, lângă Poliție, la Muncitoresc. La Casa de Cultură am aduce toate serviciile din Primărie și ar fi mult mai ușor și pentru cetățeni”, a explicat primarul Ioan Popa

De același autor

Related Articles