[AUDIO] Carnea din magazine la control: Protecţia consumatorului a descins în mai multe magazine şi a găsit o serie de nereguli

Amenzi în valoare de 26.000 de lei şi retragerea definitivă din circuitul consumului uman a unor produse din carne, au fost rezultatele controalelor efectuate de Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorului Caraş-Severin în această perioadă.

Ce au vizat controalele, comisarul şef Isabelle Videscu pentru Radio Reşiţa:

Acțiunea a urmărit, în principal, calitatea produselor din carne existente la comercializare, condiții la depozitare și comercializare și, nu în ultimul rând, modul de informare a consumatorilor, prin înscrierea elementelor de identificare și caracterizare, conform prevederilor legale în vigoare. Au fost efectuate 11 acțiuni de control, care au fost finalizate prin 10 procese-verbale de constatare în contravenție, iar amenzile au fost în cuantum de 26.000 de lei aplicându-se totodată și măsura de oprire definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu abateri“.

Isabelle Videscu a mai subliniat că, temporar de la comercializare a fost oprită şi o cantitate de 255 de kg de carne cu abateri, în valoare de peste 5.000 de lei.

De același autor

Related Articles