[AUDIO] Carnea de miel, mai scumpă de Paşti, anul acesta

Crescătorii de ovine din Caraş-Severin spun că prețul la carnea de miel, în ajunul sărbătorilor pascale de anul acesta, ar putea creşte semnificativ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza costurilor tot mai mari ale carburanţilor, energiei electrice, furajelor, tratamentelor necesare şi aşa mai departe. Ei spun că nu vor face reduceri de preţ, pentru că marfa nevândută va fi trimisă la export. Fermierilor le este mult mai uşor să “îi dea la TIR”, aşa cum se spune în vocabularul lor, pentru că din țările arabe vine, de regulă, cea mai mare cerere deja înainte cu câteva zile de Sfintele Sărbători.

Am făcut o analiză a subiectului şi am stat de vorbă cu crescătorul de ovine, Mihai Sprânceană din Ţerova, de la care am aflat că prețul la care va fi comercializat kilogramul de carne de miel ar putea fi aproape dublu față de anul trecut și anume poate ajunge şi până la 40 de lei în carcasă şi aproape de 25 de lei în viu:

Mihai Sprânceană

Comercianții de carne de miel, din piețele agroalimentare locale, susțin că la un asemenea preț nu prea sunt încurajați să aducă la vânzare cantități mari, pentru că nici spaţiile nu sunt amenajate corespunzător, iar cerinţele Direcţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sunt destul de stufoase.

Crescătorii de ovine din Caraş-Severin spun că prețul la carnea de miel, ar putea creşte semnificativ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza costurilor tot mai mari ale carburanţilor, energiei electrice, furajelor şi tratamentelor necesare:

Vox oieri

Crescătorii de ovine au mai subliniat că, nu vor face cine ştie ce reduceri de preţ, pentru că marfa nevândută are cerinţă la export. Fermierilor le este mult mai uşor să “îi dea la TIR”, cu 19 lei kilogramul, pentru că, cererea mare vine din țările arabe deja cu câteva săptămâni înainte de Sfintele Sărbători.

De același autor

Related Articles