[AUDIO] Caravana mobilă de vaccinare anti COVID ajunge astăzi la Văliug

Echipele mobile de vaccinare anti COVID ajung astăzi la Văliug. Acțiunea se va desfășura de la ora 11.00 la sediul primăriei.

Echipa medicală va fi pregătită să ofere explicaţii tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri şi va fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc iar oamenii au nevoie doar de cartea de identitate sau de paşaport. Vaccinarea este un act benevol şi gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulţi, vom reveni mai repede la o viaţă normală.

Când unei persoane i se administrează vaccinul, sistemul ei imunitar recunoaște antigenul ca fiind „străin”. Celulele sistemului imunitar sunt astfel activate ca să omoare virusul sau bacteria care cauzează boala și ca să producă anticorpi împotriva virusului sau bacteriei. Anticorpii sunt proteine speciale care ajută la distrugerea virusului sau bacteriei.

Ulterior, dacă o persoană intră în contact cu virusul sau cu bacteria care cauzează infecția, sistemul ei imunitar își va „aminti” de acesta/aceasta, producând rapid anticorpii potriviți și activând celulele imunitare potrivite pentru a distruge virusul sau bacteria și protejând astfel persoana de boala pe care o provoacă.

Imunitatea dobândită prin vaccinare protejează nu numai persoana vaccinată, ci și persoanele nevaccinate din comunitate, cum ar fi sugarii care nu au încă vârsta de vaccinare. Această „imunitate colectivă” este eficace numai atunci când sunt vaccinate suficiente persoane din comunitate. În schimb, o persoană care devine imună prin contractarea unei boli, poate expune alte persoane nevaccinate la boală, fiind, de asemenea, expusă riscului de complicații.

De același autor

Related Articles