[AUDIO] Caravana de vaccinare anti COVID ajunge astăzi la Grădinari

Echipele medicale ale Direcţiei de Sănătate Publică din Caraș-Severin sunt din nou pregătite să ofere informații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinurile anti COVID. Specialiştii vor imuniza cărăşenii din mediul rural, care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii cu noul coronavirus.

În ce localitati vor ajunge cadrele medicale în acest sfârsit de aflăm de la purtătorul de cuvant al DSP Daniel Botgros:

Sâmbătă, 11.12.2021, ora 11.00, rapel la Grădinari (acţiune comună cu Ticvaniu Mare) – la dispensarul din Grădinari.”

Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc iar oamenii au nevoie doar de cartea de identitate ori de paşaport. Vaccinarea este un act benevol şi gratuit. Dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, vom reveni mai repede la o viaţă normală.

Imunitatea dobândită prin vaccinare protejează nu numai persoana vaccinată, ci și persoanele nevaccinate din comunitate, cum ar fi sugarii care nu au încă vârsta de vaccinare. Această „imunitate colectivă” este eficace numai atunci când sunt vaccinate suficiente persoane din comunitate. În schimb, o persoană care devine imună parin contractarea unei boli, poate expune alte persoane nevaccinate la boală, fiind, de asemenea, expusă riscului de complicații.

De același autor

Related Articles