[AUDIO] Caravana de Bine a Crucii Roşii ajunge la Băuţar! Investigaţii complexe gratuite pentru locuitorii din mediul rural

Societatea Natională de Cruce Roşie din România demarează Caravana de Bine, un nou proiect umanitar în slujba unui viitor sănătoş dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural şi menit să ofere acces la screening medical gratuit pentru depistarea unei game variate de afecţiuni. Această caravană va ajunge la finalul lunii august şi în Caraş-Severin pentru că această organizaţie importantă pentru comunitate continuă angajamentul de a interveni acolo unde este nevoie de ajutor.

Medici, asistenţi medicali şi voluntarii Crucii Roşii vor fi prezenţi în comuna Băuţar, ne-a declarat directorul filialei judeţene a Crucii Rosii, Alin Cica:

Crucea Roșie aduce medicii acolo unde este mai mare nevoie de ei, iar cei care vor vizita caravana vor avea acces gratuit la specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, dar pot beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG și ecografie abdominală, examinări care pot depista o serie de afecțiuni.

În urma acestor consultații, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

În fiecare comunitate rurală din cele 16 județe, voluntarii Crucii Roșii Române vor desfășura demonstrații de prim ajutor – pentru adulți si copii, sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC. De asemenea, voluntarii Crucii Roșii Române vor culege informații în vederea realizării de baze de date statistice, rapoarte și profile comunitare privind starea de sănătate, nevoia de servicii medicale și de educație pentru sănătate.

În urma analizei de nevoi și prin consultare cu autoritățile locale, în cadrul Caravanei de Bine se vor organiza Centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19.

Voluntarii Crucii Roşii din Caraş-Severin continuă să ajute comunitatea. Zilele trecute Şcolile Gimnaziale din Luncaviţa şi Verendin au primit prin intermediul acestei organizaţii scaune şi bănci. Cu sprijinul partenerilor din Elveţia, elevii acestor unităţi de învăţământ vor avea condiţii mai bune de studiu pentru noul an şcolar, ne-a mai declarat directorul Crucii Roşii Caraş-Severin, Alin Cica.

De același autor

Related Articles