[AUDIO] Cărăşenii au golit rafturile cu iodură de potasiu

Teama de un posibil dezastru nuclear a golit rafturile cu iodură de potasiu din farmaciile cărăşene. Oamenii au cumpărat acest medicament până au epuizat toate stocurile. Dupa ce a văzut rafturile goale, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca atrage atenţia că iodura de potasiu luată după ureche, fără recomandarea unui medic specialist, poate provoca probleme grave de sănătate.

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs este asigurată de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit, în cel mai scurt timp, populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

Aceste medicamente se mai găsesc pe internet dar au pretul dublat; dacă în farmacii o cutie costa în jur de 12-14 lei, pe internet o cutie ajunge şi la 35 de lei.

Sursa foto: Info Oradea

De același autor

Related Articles