[AUDIO] Când va începe vaccinarea antigripală în Caraş-Severin?

Vaccinarea antigripală în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin va începe cel mai probabil în luna octombrie. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a comandat pentru acest sezon rece, 17 mii de doze de antigripal care urmează să ajungă de la Ministerul Sănătăţii, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Botgros.

Şi în acest an există interes pentru vaccinarea antigripală. Cărăşenii s-au programat deja la medicii de familie pentru a beneficia de imunizare. Cei care suferă de boli cronice, vârstnicii, copii şi gravidele au prioritate. Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei va debuta în momentul în care acest vaccin va ajunge la cabinet, ne-a declarat medicul de familie Daniel Popovici:

Gripa este o boală infecţioasă respiratorie sezonieră care se manifestă variaţ de la simptome minore, febră, rinoree, tuse până la afectare pulmonară gravă şi în unele cazuri duce chiar şi la deces.

În mod normal, vaccinarea antigripală trebuie făcuta la debutul toamnei, în lunile septembrie-octombrie, pentru a obţine protectie pentru cât mai mult timp din sezonul rece.

Ultimii ani au arătat că majoritatea cazurilor de gripă inregistrate în Romania au fost în lunile ianuarie-martie, imediat după revenirea copiilor din vacanţă, astfel încât niciodată nu este prea târziu pentru a obţine protecţia corectă împotriva virusurilor gripale.

De același autor

Related Articles