[AUDIO] Campania gratuită pentru depistarea hepatitei C continuă în Reşiţa. Peste 600 de persoane s-au testat

Campania gratuită pentru depistarea hepatitei C continuă în municipiul Reşiţa. Peste 600 de persoane s-au testat deja. Au fost identificaţi şi cărăşeni infectaţi cu acest virus, persoane fără simptome care nici nu bănuiau că pot avea o problemă atât de serioasă de sănătate.

În cadrul acestui proiect, toţi cei care au hepatita C vor fi trataţi în mod gratuit, ne-a transmis şeful Direcţiei Generale Învăţământ Cultură Tineret Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica:  

Depistată la timp, hepatita C se poate vindeca. Campania de prevenţie nu se încheie aici. Până în 25 iunie reşiţenii se pot testa zilnic, între orele 12.00-20.00, atât în centrul Civic cât şi în Parcul Tricolorului.

Hepatita C variază de la îmbolnăvire uşoară, care durează câteva săptămâni, la îmbolnavire severă, pe viaţă. Hepatita C este adeseori descrisă ca infecţie “acută” care inseamnă infecţie nouă sau infecţie “cronică”, pe viaţă.

Aproximativ 75-85% dintre persoanele care se infectează cu virusul hepatitei C vor dezvolta infecţie cronică. Aproximativ 15-25% dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C elimină virusul fără a urma tratament şi nu dezvoltă infecţie cronică. Hepatita C se transmite când persoana intră în contact cu sângele unei persoane infectate cu virusul hepatitei C.

De același autor

Related Articles