Campania agricolă de toamnă este în plină desfăşurare în Caraş-Severin, iar producţiile la hectar sunt însemnate, deşi condiţiile meteorologice nu au fost foarte prielnice în această toamnă, a declarat pentru Radio Reşiţa purtătorul de cuvânt al Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Liviu Munteanu.

Conform acestuia, până acum porumbul a fost recoltat de pe o suprafaţă de 19 mii de hectare, soia pentru boabe de peste 1.200 de hectare, având producţii foarte bune la hectar şi cartofii în cantitate record de 10 mii de kg la hectar. Liviu Munteanu a mai subliniat că, floarea soarelui a fost recoltată de pe întreaga suprafaţă a judeţului.

Liviu Munteanu

În paralel cu recoltatul cerealelor şi al plantelor tehnice, în bazinele agricole din Caraş-Severin este în plină desfăşurare şi campania însămânţărilor de toamnă.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Liviu Munteanu, până în prezent grâul a fost semănat pe o suprafaţă de peste 780 de hectare şi operaţiunile continuă, iar rapiţa a fost însămânţată pe aproape întreaga suprafaţă de mai bine de 5.500 de hectare. Liviu Munteanu a mai subliniat că, agricultorii speră într-o toamnă lungă şi însorită pentru a finaliza la timp toate lucrările agricole în desfăşurare în câmp.

Sursa foto: fianaciarpress.ro