catedrala-caransebes

Acţiunile de întrajutorare a semenilor aflaţi în situaţii de risc social fac parte din îndatoririle pe care Biserica Ortodoxă Română le ia tot mai mult în serios. Astfel, pe lângă parohiile ortodoxe din Caraş-Severin funcţionează, în prezent, circa 30 de aşezăminte sociale prin care Biserica îi sprijină pe credincioşi, a menţionat secretarul eparhial al Episcopiei Caransebeşului, protosinghelul Casian Ruşeţ.

Potrivit Patriarhiei Române, „unul dintre principalele obiective ale programelor sociale iniţiate şi derulate de Biserică îl reprezintă înfiinţarea de noi instituţii sociale ca alternative la serviciile de asistenţă socială pentru persoanele defavorizate care nu sunt cuprinse în sistemul asistenţei sociale de stat, precum şi în scopul prevenirii instituţionalizării copiilor din familii cu risc social şi a bătrânilor singuri”.

În judeţul Caraş-Severin, pe raza Episcopiei Caransebeşului se află în construcţie cinci biserici, câte una în oraşele Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oraviţa şi Moldova Nouă, în fiecare dintre aceste localităţi funcţionând centre sociale susţinute de Biserica Ortodoxă Română şi de enoriaşi. Secretarul Eparhial, protosinghelul Casian Ruşeţ, a precizat pentru Radio România Reşiţa că în perioada următoare nu se are în vedere demararea unor noi astfel de construcţii:

Redactorul nostru Laura Piperiu a aflat şi care este părerea oamenilor despre utilitatea lor: