[AUDIO] Biroul vamal de interior Caraș-Severin are spațiu excedentar

Clădirea Biroului vamal de interior din Reșița ar putea deveni sediu și pentru alte instituții publice. Autoritățile statului au ajuns la concluzia că spațiul este unul generos și poate găzdui și alte instituții deconcentrate, care plătesc chirie în lipsa unui sediu propriu. Prefectul Ioan Dragomir spune că astfel se pot face economii substanțiale. El a cerut conducerii Biroului să ia în calcul această propunere.

Ioan Dragomir: “Trebuie să folosim mai eficient acest spațiu. Vine și perioada de iarnă și trebuie să aplicăm peste tot programe de economisire și de reducere a consumului de energie electrică, gaze și așa mai departe. Vizavi de vamă, repet, spațiu este generos, avem cel puțin două instituții pe care le cunosc eu, instituții publice care stau în chirie și nu este normal, în condițiile în care la alte instituții publice avem spațiu excedentar”.

În prezent, Biroul vamal de interior Caraș-Severin are doar 10 angajați: 8 lucrători vamali operativi, un șef de birou vamal şi un casier. Funcţionează în cadrul Autorității Vamale Române, în subordinea Direcţiei Regionale Vamale Timișoara şi sub coordonarea acesteia şi are ca obiect de activitate aplicarea legislaţiei în domeniul vamal şi pentru accize, tuturor persoanelor fizice şi juridice, indiferent de statutul lor juridic şi de de forma de organizare şi funcţionare a acestora, pe raza de competenţă.

De același autor

Related Articles