[AUDIO] Avem turismul la noi acasă şi nu ştim ce să facem cu el…

Trans-Semenicul sau Transalpina Banatului, adică DJ 582 Văliug – Slatina-Timiş, a ajuns în atenţia Consiliului judeţean şi la ce bun… ?

CORI PASCOTĂ şi CAIUS - CopyUrmare reportajului realizat de reporterii Radio Reşiţa vizând semnalizarea turistică a DJ 582 Văliug – Slatina Timiş din Banatul montan – unul dintre cele mai frumoase trasee rutiere alpine din România, administratorul acestui drum, Consiliul Judeţean Caraş-Severin prin Direcţia de patrimoniu, condusă de Corina Pascotă spune că lucrurile vor fi luate în discuţie, momentan s-a luat act de cele sesizate în presă:

Însă doamna director Corina Pascotă va rezolva această problemă cândva, nici ea nu ştie când, rezultă din chiar cele expuse de ea, adică “verzi şi uscate” în şedinţa convocată miercuri, 1 iunie, explicaţii care au deviat serios de la subiect temei.

Vă reamintim doamnă director că, subiectul reportajului postului nostru de radio s-a referit strict la semnalizarea turistică a unuia dintre cele mai frumoase şosele pe traseu montan din România care are şansa de a concura cu celelalate trasee transmontane din ţară (n.r. Transalpina (2.145 m) şi Transfăgărăşanul (2.042 m) şi nicidecum nu a vizat celelalte probleme pe care serviciul pe care îl conduceţi, nu că nu ar trebui luate în seamă, dar deh… nu le-a rezolvat de ani de zile, şi atunci chiar se confirmă spusele dumneavoastră:

… eu lucrez cu materialul a tot cea fost înainte. Nu pot să vin să schimb dispoziţii, să solicit dispoziţii preşedintelui (n.r. de Consiliu Judeţean) în sensul acesta, pentru că astea se fac în momentul în care se reorganizează sistemul şi se gândeşte un alt mod de acţiune…”

Pentru a ajunge pe “Trans-Semenic” sau “Transalpina Banatului”, aşa cum o cunosc toţi bănăţenii şi nu numai, se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind din drumul naţional 6 sau european 70, dinspre municipiul Caransebes sau comuna cărăşană Armeniş. În localitatea Slatina-Timiş viraţi către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural. Fiţi însă atenţi la faptul că nu există indicatoare care să arate că acest traseu care vă duce pe Semenic sau în salba de staţiuni montane de la poalele acestuia: Brebu-Nou, Gărâna, Crivaia şi Văliug există şi este circulabil. Aşa că, pentru a fi siguri că nu vă rătăciţi, cereţi indicaţii de la localnici, că până una alta nici pe reprezentanţii de la CNADNR – DRDP Timişoara nu-i interesează, cu toate că le intră în atribuţii acest lucru, iar de cei direcţi implicaţi, precum Direcţia de patrimoniu a Consiliului judeţean Caraş-Severin ce să mai vorbim…

banat 2… însă vorba aceea: “Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă“, în Caraş-Severin Ne bagă chiar şi în traistă şi… tot degeaba. Avem turismul la noi acasă şi nu ştim ce să facem cu el. Halal domnilor…!

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles