[AUDIO] Asociaţia Diabeticilor cu sprijinul Lions Kindness Reşiţa organizează sâmbătă, o campanie de prevenire a diabetului în comuna Ticvaniu Mare

Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin, cu sprijinul Clubului Lions Kindness Reşiţa organizează sâmbătă, 3 iulie, o amplă campanie de prevenire a diabetului în comuna Ticvaniu Mare şi în satele aparţinătoare Secăşeni, Cârnecea şi Ticvaniu Mic. Cei interesaţi vor avea parte gratuit de testări de glicemie şi monitorizarea tensiunii arteriale.

Astfel de actiuni vor avea loc în diverse localităţi din județ, atât în mediul rural cât și în mediul urban iar scopul campaniei este de a identifica oamenii care suferă de diabet deoarece în Caraş-Severin sunt foarte multe cazuri nediagnosticate, susţine medicul diabetolog Mihaela Dalea.

Vă reamintim că medicul diabetolog Mihaela Dalea îşi doreşte să implementeze proiecte și să ofere sprijin pacienţilor înscrişi în „Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin”. Deşi a fost înfiinţată în 1993, mulţi bolnavi care suferă de diabet nici nu ştiu de existenţa acestei organizaţii.

Cei care se înscriu în această asociaţie beneficiază de suport medical dar şi de aparate și teste gratuite pentru măsurarea glicemiei, ne-a declarat tânărul medic. Cei care doresc să se înscrie în asociație pot apela numărul 0753926964. Asociația are sediul în policlinica spitalului vechi, vis a vis de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, la etajul 2 camera 203.

În municipiul Reșița sunt 4 medici diabetologi: Mihaela Dalea, Caius Diaconescu, Alexandru Mihai, Liviu Necula, cei 4 își desfășoară activitatea în cadrul spitalului dar și în ambulatoriul de specialitate.

În județul Caraș-Severin mai sunt 4 medici diabetologi: Mircea Neagu în Caransebeș, Patricia Rus și Flavia Hristodorescu Oțelu-Roșu și Cristina Papavă în Oravița. Din păcate peste 11 mii de cărășeni suferă de diabet şi numărul acestora continuă să crească.

De același autor

Related Articles