[AUDIO] Asigurări de la Transgaz: „În mai puţin de un an vor începe lucrările la conducta Jupa-Prunişor!”

Primarii din Caraș-Severin s-au întâlnit astăzi la Prefectură cu conducerea Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ SA.

Chiar directorul general al companiei, Ion Sterian le-a dat asigurări că până în 2024 se vor putea racorda la conducta de transport a gazelor naturale ce se va construi pe direcția Jupa-Băile Herculane-Orșova-Prunișor.

De acest proiect vor beneficia în primă fază 13 localități de pe Valea Timișului și de pe Valea Cernei. Este vorba de Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Caransebeş şi Obreja. Prezent la întâlnire, senatorul Marcel Vela a spus că urmează și o altă etapă. Totodată, el a subliniat că există fonduri europene disponibile, care să ajute localităţile în acest sens.

Marea majoritate a UAT-urilor din Caraș-Severin au depus la Transgaz documentațiile necesare pentru racordarea la conductă. În total, aceasta are o lungime de circa 187 de kilometri, costul estimat fără TVA al execuţiei fiind de 372.762.000 lei!

Acum primarii trebuie să pregătească studii de fezabilitate, pentru a-şi putea branşa localitatea la noua conductă. Primăriile se pot asocia pentru a realiza branşamente împreună, pentru că aşa este mai rentabil.

La evenimentul de astăzi au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca şi vicepreședinții Marius Isac și Ovidiu Rădoi.

De același autor

Related Articles