Sacrificarea mieilor în spaţiile amenajate temporar se realizează anul acesta numai în perioada 30 martie – 3 aprilie şi 21 aprilie – 1 Mai.

Conform directorului DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu, aceste spaţii temporare vor fi amenajate în condiţiile legii, în zone în care nu au fost impuse restricţii privind sănătatea animalelor şi în care să se poată asigura o supraveghere sanitar-veterinară permanentă.

Medicul veterinar Pavel Borchescu a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, aceste spaţii vor funcţiona în intervalul orar 7.00 – 17.00, iar pentru municipiul de pe Bârzava, SC Pieţe a depus momentan o singură solicitare pentru deschiderea unui punct de sacrificare temporară la nivelul Pieţei Agroalimentare Reşiţa Nord.

Sacrificarea mieilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar-veterinar pentru schimbul intracomunitar pentru sacrificarea de ovine şi se mai poate efectua în spaţii amenajate temporar, organizate în condiţiile legii în care să se asigure supravegherea sanitar-veterinară şi în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Ca urmare a unor solicitări scrise ale unor primării sau a Prefecturii, spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să fie situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive a sănătăţii animalelor. DSVSA Caraş-Severin permite înfiinţarea spaţiilor amenajate temporar numai în condiţiile în care: în aceste spaţii sunt respectate condiţiile generale şi specifice de igienă, sănătate şi bunăstare a animalelor, gestionarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman şi de eliminare a deşeurilor stabilite de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare. Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţiile amenajate temporar se realizează numai în perioada 30 martie-3 aprilie 2021 respectiv 21 aprilie-1 Mai 2021. Aceste centre pot funcţiona în intervalul orar 7 dimineaţa, 17 după masa. În acest moment avem o singură solicitare de la SC Pieţe pentru deschiderea unui punct de sacrificare temporar la nivelul Pieţei Agroalimentare Reşiţa Nord„.

Pavel Borchescu