[AUDIO] ANSVSA: „Este interzisă comercializarea către populaţie a cărnii de la mieii sacrificați în gospodăriile proprii”!

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale este interzisă comercializare cărnii de la mieii sacrificaţi în gospodăriile ţărăneşti, exploataţiile particulare şi la stâne. Carnea provenită de la mieii sacrificaţi în gospodării se va folosi numai pentru consumul familial.

De la directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu am aflat care sunt condiţiile în care pot fi sacrificaţi legal mieii în această perioadă:

Pavel Borchescu

Pavel Borchescu a mai subliniat că, sacrificarea mieilor în spaţiile amenajate temporar se face numai la solicitarea consumatorului,  iar carnea obţinută, expertizată sanitar-veterinar va fi însemnată cu marca de sănătate rotundă. Perioada permisă pentru sacrificarea mieilor în spaţiile amenajate şi autorizate temporar, este cea cuprinsă între 21 aprilie şi 1 Mai.

Sursa foto: agrointel

Cele mai citite

Related Articles