[AUDIO] Iarna nu creează probleme ambulanţierilor cărăşeni. Află aici cum să te protejezi de frig!

ambulante-iarnaDe câteva zile iarna a venit în forţă şi ninge în toată ţara. Dacă în peste 20 de judeţe anotimpul rece a creat probleme majore, atât în trafic cât şi Serviciilor de ambulanţă, în Caraş-Severin situaţia este ţinută sub control.

 Zăpada căzută în ultimele ore nu a dat mari bătăi de cap echipajelor de intervenţie de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, a declarat directorul medical Sorin Ionescu. Acesta a spus că nu au fost evenimente majore, nu s-au semnalat situaţii grave decât unele specifice sezonului, cum ar fi fracturile, înregistrate în număr de 7 la nivelul întregului judeţ şi două accidente de circulaţie uşoare, fără victime.  Nu au fost constatate cazuri de hipotermii sau de oameni căzuţi în stradă.

Toate cele 40 de autosanitare sunt pregătite, atât din punct de vedere tehnic cât şi al aparaturilor medicale operabile pe maşinile de intervenţie, a spus medicul Sorin Ionescu.  În prezent Serviciul de ambulanţă Caraş-Severin nu întâmpină probleme în desfăşurarea activităţii.

În timpul sezonului rece organismul pierde aproximativ 30% din caldură fapt pentru care trebuie să muncească mai mult pentru a asimila energie. Temperaturile scăzute creează adesea şi o serie de probleme de sănătate. Cum să ne păzim de acestea ne spune medicul Sorin Ionescu. Acesta recomandă expunerea îndelungată la frig şi folosirea hainelor adecvate, precum paltoane,  mănuşi, căciulă, fular, dar şi consumul de alimente, fructe şi legume bogate în proteine şi  vitamine. Persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare şi tulburări circulatorii periferice li se recomandă să se protejeze suplimentar de agresivitatea frigului, iar celor aflate sub tratament să continue medicaţia prescrisă. În ceea ce priveşte copiii, aceştia nu trebuie ţinuţi în frig dacă temperaturile de peste zi sunt în scădere.

În cazul în care temperaturile vor scădea sub minus 10 grade Celsius va fi reinstituită patrula de noapte, care vizează în principal, soarta omenilor străzii, a mai spus directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a trecut în revistă situaţia ultimelor 24 de ore şi are amănunte:

De același autor

Related Articles