[AUDIO] Adaptați viteza la condițiile meteo!

Pe toate drumurile din vestul ţării se circulă în condiţii de carosabil umed, ceea ce reduce aderenţa, însă precipitațiile afectează şi vizibilitatea în trafic. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să crească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției, să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed. Alina Boeru de la IPJ Caraș-Severin:

Cel mai mult a nins în județele Caraș-Severin și Timiș, iar drumarii au acționat în consecință, a declarat Alina Sabou de la Direcția regională de drumuri și poduri Timișoara.

„Pe parcursul nopții, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi au patrulat și acționat 50 de utilaje și s-au răspândit aproape 200 de tone de material antiderapant. S-a acționat preponderent în județele Caraș-Severin și Timiș cu câte 16, respectiv 18 autoutilaje și peste 140 de tone de antiderapant în total în ambele județe. Pe autostrăzile A1 și A6 s-a intervenit cu 11 utilaje și peste 40 de tone de antiderapant. În județele Arad și Hunedoara s-a acționat cu 5 utilaje”.

La ora actuală se circulă în condiții de iarnă doar în zona montană, însă  traficul este deschis către Semenic și Muntele Mic. Acolo s-a acționat cu material antiderapant, nefiind nevoie de intervenția utilajelor cu lamă.

Conducătorii auto trebuie să circule cu prudență și să aibă  autovehiculele echipate corespunzător!

De același autor

Related Articles