[AUDIO] Activități preventive cu ocazia Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, vor fi prezenți duminică, în comunitate, desfășurând activități de prevenire a consumului de droguri și de consiliere psihologică. Acestea se vor desfășura în zonele de agrement din perimetrul lacurilor Văliug și Trei Ape, în Gărâna și în stațiunea Crivaia, după cum spune coordonatorul Centrului, comisar șef Aurelian Vieru. Vor fi implicate și efective de la Poliție și Jandarmerie.

În fiecare an, în data de 26 iunie, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, în scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient  pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematica consumului de droguri.

În acest an, UNODC abordează provocările transnaționale legate de droguri, care decurg din situațiile de criză.

Tema din acest an: Abordarea provocărilor consumului de droguri în situația crizei de sănătate și umanitare ”#CARE in CRISES”.

De același autor

Related Articles