Vaccinarea anti SARS CoV-2 a început astăzi la Combinatul TMK din Reşiţa. Este singura societate din Caraş-Sverin care îşi vaccinează angajaţii în propriul sediu cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică. Pâna în acest moment pe lângă TMK doar 12 societăţi comerciale au transmis la DSP liste cu 611 angajaţi care doresc sa se vaccineze. Numărul acestor persoane va creşte în următoarele zile, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Un număr total de 611 persoane sunt programate a fi vaccinate la nivelul societăţilor comerciale din Caraş-Severin. Această cifră se înregistrează acum pentru că numărul firmelor cu siguranţă va creşte. Singura societate din Caraş-Severin care a organizat la propriul sediu campania de vaccinare este TMK Reşiţa. Acţiunea a debutat astăzi şi este efectuată de o echipă a DSP condusă de medicul Aritina Mărgineanu. La TMK, începând de astăzi, 288 de persoane vor fi vaccinate.

Celelalte 12 firme care şi-au anunţat interesul pentru vaccinare cuprind 323 de persoane, acestea au fost programate la wcentrele de vaccinare fixe din Reşiţa şi Caransebeş pentru că având mai puţin personal nu au avut cum să organizeze campanii în propriul sediu. Această campanie de vaccinare va continua şi cu siguranţă şi alte firme se vor alătura în lupta cu această pandemie”.

Pentru celelalte 12 societăţi, DSP Caraş-Severin a întocmit un plan bine pus la punct în baza căruia angajaţii care şi-au exprimat dorinţa de a se imuiza, se vor putea prezenta la centrele de vaccinare fixe în care se administrează ser Pfizer. Aceşti angajaţi se vor vaccina la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, dar şi la centrul de la Sala de sport „Valeria Borza” din Caransebeş.

Toate cele 12 firme din Caraş-Severin au însă şi angajaţi care s-au vaccinat anti-COVID, după ce s-au programat prin intermediul platformei naţionale de imunizare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.