[AUDIO] A început sezonul alergiilor de primavară. O parte din teste se pot face gratuit

A început sezonul alergiilor de primăvară. Cei care, în această perioadă, strănută des, le curge nasul sau îi ustura ochii, ar trebui să ia în calcul o vizită la medicul alergolog. O parte din testele pentru alergii se pot face gratuit prin Casa de Asigurări de Sănătate, cu o simplă trimitere de la medicul de familie. La ora actuală 8 teste cutanate sunt decontate de Casă, ne-a confirmat medicul alergolog din Timișoara, Magdalena Posa.

Primele alergii care apar primăvara sunt de la arborii timpurii: mesteacăn, alun, arin, stejar, fag. Ulterior, ne deranjează plopul şi teiul. Acum în aprilie, mai încep alergiile de graminee, cea mai frecventă alergie peste tot în lume, care înseamnă ierburi de toate felurile”. 

Chiar dacă sunt gratuite oamenii care au simptome de alergii uşoare la praf sau la polen, recunosc ca nu merg la doctor.

Lista alergenilor care ne pot provocă diferite reacţii este, însă lungă şi conţine de la păr de animale până la produse de îngrijire, cosmetice sau medicamente.

În spitalele din Caraş-Severin nu există niciun medic alergolog, astfel că pentru aceste investigaţii cărăşenii se pot adresa centrelor medicale din judeţele Timiş şi Arad.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles