[AUDIO] A fost aprobată finanțarea pentru reabilitarea energetică a clădirii ”Casei elevului” din Anina

Contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii ”Casa Elevului” din Anina va fi semnat la începutul lunii februarie. Este vorba despre noul proiect aprobat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10-Fondul local.

Va fi reabilitată și eficientizată energetic clădirea „Casa Elevului”, fosta Casă a Pionierilor, care va beneficia într-o primă fază de peste 160 de mii de euro, spune viceprimarul cu atribuţii de primar, Daniel Danu:

Pentru fosta Casă a Pionerilor am depus un proiect pe PNRR, o cerere de finanțare pentru reabilitare termică. În același timp am depus și pentru fostul Hotel din cartierul Steierdorf. La hotel ni s-au mai cerut niște clarificări, la care colegii lucrează pentru completarea documentației. Pentru ”Casa Elevului”, pentru fosta ”Casă a Pionierului” avem deja aprobată suma de 162 000 de euro și o să mai avem și cofinanțare la acest proiect. Nu știm exact cât o fie suma finală, dar aceasta este aprobată. Urmează ca acuma la începutul lunii februarie să semnăm contractul de finanțare.

Deci este vorba de o sumă de 162 000 de euro, iar pentru hotel s-a solicitat suma de 218 000 de euro. După ce se semnează contractul de finanțare, atunci vor începe derularea proiectului și o să trebuiască să fie făcute studiile de fezabilitate, studii de rezistență. Dorim să verificăm dacă această clădire este sigură din punct de vedere al seismelor și al calamităților.  După ce se depun toate avizele o să fie scoaterea la licitație a lucrărilora concluzionat Daniel Danu.

Alte două proiecte derulate în orașul Anina sunt foarte aproape de faza de recepție. Lucrările de asfaltare a drumurilor în Colonia I și cel ce duce spre cartierul Brădet sunt în proportie de 99 % finalizate. Recepția lor este programată în luna februarie.

sursa foto: Primăria Anina

De același autor

Related Articles