Curtea de Apel TimisoaraNoul Cod Penal și noul Cod de Procedurã Penalã au intrat sâmbătă în vigoare, iar unul din efectele produse de cele douã documente este cã aproximativ 400 de deținuți ar putea beneficia de legea mai favorabilã. Comisiile din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor formate din judecãtori, procurori și personal administrativ au analizat peste 30 de mii de dosare ale unor deținuți. La nivel național, cazurile a aproximativ 400 de deținuți vor ajunge la instanþele de judecatã care ar putea sã se pronunțe asupra eventualei încetãri a executãrii pedepsei privative de libertate. Existã și cazuri în care instanța va fi sesizatã cu privire la eventuala reducere a pedepsei.

De la Penitenciarul arad au fost înaintate 346 de cereri pentru punerea în libertate, de îndată. Dintre aceștia doar puțini vor fi puși în libertate, dar sunt și unii deținuți care vor beneficia d ereducerea pedepsei.

De la Penitenciarul timișoara au fost înaintate 21 de documente pentru punerea în libertate.

Ce s-ar putea întâmpla cu unii deținuți de la Arad și Timișoara, spune vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Camelia Lucaciuc: