Au venit kiturile cu teste la Spitalul Judeţean din Reşiţa. 50 de cadre medicale au fost deja testate pentru COVID-19. Mangerul Waldemar Murgu:”Vreau să testez absolut fiecare angajat al Spitalului din Reşiţa. Acesta este ţelul meu!”

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a efectuat, astăzi, primele teste pentru confirmarea cazurilor infectate cu noul coronavirus, teste care vor fi analizate în laboratorul spitalului cu ajutorul unui aparat performant donat de Primăria Reşiţa.

Astăzi, deja au fost testate aproximativ 50 de cadre medicale de la Staţionarul 3, din secţia Infecţioase. Detalii ne oferă managerul spitalului, Waldemar Murgu.

„Este vorba despre testele rapide, le-am primit prin grija domnului primar Ioan Popa. Întreaga noastră grijă se îndreaptă atât către pacient dar şi către personalul medical, care este zilnic expus. Avem 2.000 de teste, astăzi am testat aproximativ 50 de cadre medicale de la Infecţioase şi rând pe rând, testăm personalul de pe secţiile din linia întâi, pentru că sunt cei mai expuşi. Tot Staţionarul 3 va fi testat apoi UPU, ATI, Radiologia, într-o ordine deja bine stabilită. Vreau să testez absolut fiecare angajat al Spitalului Judeţean din Reşiţa. Acesta este ţelul pe care-l am în acest moment”, ne-a declarat în urmă cu puţin timp managerul Murgu.

Aceste kituri de ultimă generaţie oferă un rezultat ce are o exactitate de 97%, a mai precizat managerul Murgu.

„Prin aceste teste rapide luăm analize din sânge, au o exactitate de 97% se prelucrează în laboratorul nostru şi rezultatele sunt gata în aproximativ 40 de minute”.

În scurt timp şi pacienţii vor fi testaţi dar nu cu acest aparat ci cu real PCR-ul, explică managerul Murgu.

O să începem să testăm şi pacienţii dar cu celălalt aparat PCR, va începe şi el să lucreze în scurt timp, vă rog să mă credeţi că este o muncă de sisif. Testele real PCR se recoltează din mucoasă sau mai bine spus din nas şi din gât”, a mai precizat Waldemar Murgu.

1 COMENTARIU

  1. Alo Rosca,

    Nu ti se pare ca, kiturile e cam idiocesc ??
    Cred ca mai corect e kit-urile !!!!
    Mii cer scuze, am uitat ca sunteti jurnalist si aveti o facultate (daca !!!).
    Banuiesc ca dupa cata scoala ai, cuvantul „site” l-ai scrie saiturile.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles